منظور از TDS " کل مواد جامد محلول در آب (Total dissolved solids) " یا غلظت املاح آب است که برابر مجموع غلظت همه یونهای موجود در آب میباشد .
برای اندازه گیری کل مواد جامد محلول در آب ، آبی را که از صافی مخصوص عبور داده شده و مواد معلق و کلوییدی آن گرفته شده را به عنوان نمونه انتخاب میکنند و سپس حجم دقیقی از آن آب را در یک بوته چینی دقیقا وزن شده ریخته و در دمای 110 درجه سانتیگراد تبخیر و خشک میکنند . تفاوت وزن بوته قبل از ریختن نمونه و پس از خشک شدن نمونه روی آن وزن کل مواد جامد محلول در نمونه آب را نشان میدهد که اگر بر حجم نمونه تقسیم شود غلظت املاح آب به دست میاید که معمولا بر حسب ppm یا میلی گرم در لیتر گزارش میشود .
برای سنجش TDS امروزه از دستگاههای خاصی استفاده میشود که به صورت آنی میزان TDS اب را نشان میدهد . البته این دستگاهها در محدوده دمایی خاصی دقت لازم رو داشته و از خاصیت هدایت الکتریکی و رابطه آن با TDS میزان سختی آن را نمایش میدهد .
یک نمونه از این دستگاهها را در زیر مشاهده مینمایید .
میزان مطلوب TDS اب برای اشامیدن در محدوده 50 تا 170 میباشد و همچین نوشیدن آب با سختی بالاتر از 500 توصیه نمیشود و از اب بالایی 2000 هرگز استفاده نکنید .
TDS آب های شور در حدود 10000 میباشد .
TDS آب دریا در حدود 40000 میباشد .
TDS آب چشمه های کوهستانی در محدوده 80 تا 160 میباشد .
منبع : کتاب اصول تصفیه آب ، تالیف دکتر محمد چالکش امیری
دیدگاهها
محدوده تی دی اس آب شیراز و کلا آب ایران چقدر است ؟ممنون
شهرها ممکنه یه جایی 100 باشه و یه جا دیگه تا 1500 هم هست
با سلام . ما چندین برند رو تست کردیم و TDS آنها در رنج 130 تا 260 بودند
ابی که tds ان 650 باشه چه مصارفی داره
با سلام . ببینید استاندارد خاصی نداره و بیشتر بستگی به خود شما و حساسیت شما دارد. البته برای شستشو TDS زیاد ملاک نیست . مثلا ممکنه آب TDS زیر 100 داشته باشه ولی آلودگی میکروبی داشته باشه بنابراین این آب شرایط شستشو را ندارد ولی آب دیگری دارای TDS بالای 1000 باشد و هنوز میتوان از آن برای شستشو استفاده کرد . به طور کلی هرچه کمتر باشد بهتر خواهد بود.
آب با TDS=650 برای آشامیدن توصیه نمیشود و سعی کنید آنرا مورد تصفیه قرار دهید . البته این آب برای شستشو هیچ مشکلی ندارد اما اگر به دنبال نتیجه مطلوب تری هستید میتوانید این آب را نیز مورد تصفیه قرار دهید .
من خروجی من برات رو با دستگاه سختی سنج گرفتم مقدار 129 رو نشون میده و خروجی آب رو گرفتم مقدار 23 رو نشون میده آیا همچین چیزی امکان داره و اشکال کار کجاست
تشکر از مطالبتون
چنین چیزی امکان ندارد مگر اینکه فیلتر رزینی دستگاه شما داشته باشد که البته بعید است . یا من منظور شمارا درست متوجه نشده ام یا شما اشتباه اندازه گیری کرده اید .
تی دی اس ۷۰۰ رو به چه صورت پایین بیارم
بهترین روش دستگاههای تصفیه آب RO یا اسمزمعکوس هست
بستگی به کیفیت آب ورودی ، میزان استفاده ، کیفیت آب خروجی مورد تقاضا و ... دارد ولی به طور کلی میتوان گفت :
استفاده از کربن مرغوب و به اندازه کافی
حذف ذرات معلق با دقت بالا
تزریق مناسب آنتی اسکالانت تاثیر بسیار زیادی دارد
استفاده از مواد مناسب در هنگام اسید شویی و در زمانهای مناسب
ببخشید می خواستم بدونم این حسگر برای ت
شخیص حداکثر کیفیت آب کشاورزی مناسب است یا نه؟
میتوان برای یک تشخیص اولیه بسیار ساده استفاده کرد اما کلا این دستگاهها مناسب نیستند و نیاز به دستگاههای حرفه ای هست که قیمتشان بالای 1 میلیون تومان است و یا از شرکتهای آنالیز آب استفاده کنید .
بستگی به ماهیان و گیاهان دارد . اگر مکمل به آب اضافه میکنید ، آب با پایین ترین سختی را برای آکواریوم در نظر بگیرید و اگر خیر ، معمولا TDS کمتر از 100 و بیشتر از 40 مورد استفاده قرار میگیرد . البته فقط TDS ملاک نیست و پارامترهای دیگر همچون PH نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند ضمن اینکه بار دیگر اعلام میکنم که بستگی به نوع ماهیان دارد و در مورد ماهی و گیاهان آکواریوم خود تحقیق کنید . همچنین TDS آب درون آکواریوم ، به مرور زمان افزایش خواهد یافت .
دستگاهای تست TDS ، دارای دماسنج هستند و اثرات دما را بر TDS در نظر میگیرند . محدوده کاری معمولا ۴ تا ۸۰ درجه سانتی گراد است . البته هر چه به دمای ۲۵ نزدیکتر باشد ، عدد نهایی دقیق تر خواهد بود .
والا در مورد دستگاه اطلاعات دقیقی ندارم و با آن تجربه کاری نداشته ام و اطلاعاتی ندارم . فکر نمی کنم فیلتر 5 میکرون و 1 میکرون برای شما تفاوتی ایجاد کند و اگر میخواهید آبی مناسب را داشته باشید ، باید از دستگاه یا فیلتر RO استفاده کنید . با فیلترهای 5 میکرون و 1 میکرون ، TDS آب تغییری نمی کند زیرا این فیلترها نمی توانند مواد محلول در آب را از آب بگیرند اما فیلتر RO سبب کاهش TDS و خالص شدن آب می شود .
سختی آب معدنی دقیق نیست و ممکن هست متغیر باشد و نمیتوان ملاک قرار داد . ملاک باید محلول کالیبره سختی سنج باشد . همچنین دستگاه سختی سنج قطعا خطا دارد و دقیق نیستند . اگر حتی محلول یکسانی را با دو دستگاه سختی سنج تست کنید ، خواهید دید هر کدام عدد متفاوتی را نشان میدهد . دلیل آنرا در یک مطلب جداگانه کاملا توضیح داده ایم؟