خلاصه مقاله :
مواد همیشه به طور مطلق خنثی نیستند و با توجه به شرایط مولکولی خود علاقه به دریافت ، اهداء و یا نگه داشتن الکترون دارند . موادی که علاقه به گرفتن الکترون دارند را اکسیدکننده می نامند و موادی که به طور بالقوه علاقه به دادن الکترون دارند را به نام آنتی اکسیدان میشناسند .برخی محققان اعلام کرده اند مواد اکسید کننده در بدن ، از دیگر سلولها و حتی کرموزوم ها کمبود الکترونهای خود را جبران میکنند که این باعث شکست پیوند مولکولی و نقص ساختار شبکه مولکولی سلول ها میشود و میتواند باعث ایجاد بیماری های خطرناک از جمله سرطان شود و حتی گفته میشود که ایجاد روند پیری درواقع ناشی از همین واکنش هاست . بنابراین جهت کاهش عوارض اکسیدکننده ها بسیار توصیه میکنند که افراد توجه کافی به مواد آنتی اکسیدانی داشته باشند . میزان علاقه به دزدیدن الکترون را با شاخص ORP نشان میدهند .
ORP چیست ؟
ORP به عنوان یک متغییر بسیار مهم در آب یونیزه شناخته میشود . ORP با نام پتانسیل کاهش اکسیداسیون (Oxidation Reduction Potential ( شناخته میشود که گاهی اوقات با نام REDOX از آن یاد میشود . بسیاری از محققان آب در شرق آسیا اعتقاد دارند که آب یونیزه با PH بالا خوب است ولی شاخص ORP بسیار مهم تر است . متغییر ORP سبب بهبود شبکه مولکولها و خواص آنتی اکسیدانی و اکسیژن رسانی بهتر به بدن میشود .
ORP یک نوع انرژی پتانسیل ذخیره شده است که هر لحظه آماده به کار میباشد . این انرژی لزوما فعال نیست اما ما میدانیم که وجود دارد و قابل اندازه گیریست . این انرژی بالقوه را به صورت پتانسیل الکتریکی در واحد میلی ولت (mV) اندازه گیری میکنیم . معمولا از دستگاههای بسیار حساس که مقدار بسیار جزئی ولتاژ را اندازه گیری میکنند و به نام ORP METER شناخته میشوند برای اندازه گیری استفاده میشود . در واقع ما حضور اکسیدکننده ها و یا عوامل کاهش آنها و بار الکتریکی را میسنجیم .
رابطه ORP با PH
PH وORP به هم وابسته هستند و متغیرهای منبع اولیه آب ، میزان املاح آب ، نوع فرایند یونیزه کردن آب بر آنها بسیار تاثیر گذار هستند .
در آبهای با PH بالا ما بیشتر عوامل کاهنده را داریم ( -ORP) و در آب با PH پایین بیشتر عوامل اکسیدکننده را مشاهده میکنیم (+ORP)
اکسیداسیون همان چیزیست که باعث قهوه ای شدن سطح سیب گاز زده و یا زنگ زدگی فلزات میشود . در فرایند اکسیداسیون ، الکترون ها از اکسید شونده دزدیده میشوند . چیزی که توانایی بالقوه اکسید کنندگی داشته باشد را با +ORP نشان میدهند که بیانگر غلظت یونها یا اکسیدکننده هاست .
عوامل کاهنده اکسیداسیون چیزهایی هستند که فرایند اکسیداسیون را متوقف و یا کند میکنند . عامل کاهنده این کار را با اهداء یک الکترون انجام میدهد . عوامل کاهنده با –ORP مشخص میشوند و این مواد را با نام آنتی اکسیدان میشناسند .
میزان ORP در مواد گوناگون
آبها معمولا دارای ORP طبیعی بالا حدود+200mV ~ +600mV هستند . بطری حاوی آبهای معدنی هم معمولا دارای سطح +400mV هستند . آبهای با PH بالا ( قلیایی ) دارای سطح منفی ORP و در واقع آنتی اکسیدان هستند . ORP هوا حدود +700mV و اکسیژن فعال بیش از +800mV ، آبهای هیدروژنه در محدوده -210mV~-1000mV هستند . همچنین چای سبز که به عنوان یک آنتی اکسیدان شناخته میشود دارای سطح -100mV و روغن ماهی کاد در حدود -200mV و ویتامین C در حدود -20mV میباشد .
آبهای قلیایی با خواص آنتی اکسیدانی سبب تغییر شکل مولکولی آب از شکل نامنظم و با زنجیره طولانی و عمدتا 15 یا 16 مولکولی به شکل منظم و کوتاه به شکل 5 یا 6 وجهی میشود . بدن و سلولها برای جذب زنجیره طولانی و بزرگ دارای محدودیت هایی هستند ولی شکل ریز 6 وجهی بسیار نفوذپذیرتر به بافت های بدن می باشد .
نقش آنتی اکسیدانها در سلامتی
در بدن آنتی اکسیدانهای طبیعی وجود دارند که وظیفه مباره با اکسید کننده ها به دوش آنهاست . مهمترین مواد آنتی اکسیدانی در بدن ویتامین C ، ویتامین E و بتاکاروتن هستند . بدن توانایی تولید و ذخیره این مواد را دارا نیست و این مواد باید از منابع خارجی بدن تامین گردد . اکسیدککندههای زیادی در بدن وجود دارد که از مهمترین و خطرناک ترین آنها میتوان به رلدیکال های آزاد اشاره کرد . آنها میتوانند در بدن باعث بروز سرطان ، دیابت ، مشکلات مغزی و قلبی ، پیری زودرس و به طور کلی مشکلات اساسی در بدن شوند . اصلی ترین راه مبارزه با آنها آنتی اکسیدانها هستند که میتوانند جلوی رادیکالهای ازاد بایستند و همچنین اثرات مخرب ایجاد شده توسط آنها را بهبود بخشند .ایجاد اثرات مخرب توسط رادیکالهای آزاد را استرس اکسیداتیو مینامند . جهت کمک به دفاع در مقابل رادیکالهای آزاد میتوانید مواد آنتی اکسیدانی موثر را مصرف نمایید . یکی از بهترین و موثرترین این مواد ، آبهای قلیایی غنی شده با هیدروژن هستند که عملکرد بسیار بالایی در مقابله با رادیکالهای آزاد از خود نشان داده است HYDROGEN-RICH . هیدروژن موجود در این آبها به طور بسیار موثری رادیکالهای آزاد را مهار میکند و هیدروژن محلول مهمترین آنتی اکسیدان شناخته شده در جهان است.
امروزه برای همگان با توجه به زندگی شهرنشینی استفاده از آبهای قلیایی طبیعی میسر نیست بنابراین افراد باید به فکر جایگزین آن باشند تا بتوانند از اثرات شگفت انگیز آنها بهره مند شوند . یکی از بهترین جایگزین ها فیلترهای قلیایی کننده با خواص آنتی اکسیدانی هستند که در بازار موجود بوده و میتوان با نصب آنها روی دستگاه تصفیه آب از خواص درمانی این آبها در منزل بهره کافی را برد . توصیه اکید ما استفاده از فیلترهای دارای تاییده معتبر در این زمینه هست . یک نمونه توصیه شده توسط ما ، فیلتر قلیایی کننده FLUXTEK است . گواهینامه این فیلتر از SGS نشان میدهد دارای خواص آنتی اکسیدانی در حد -248mV است که بسیار مطلوب است و حتی خیلی قوی تر از چای سبز عمل میکند .
لطفا نظرات و سوالات و دیدگاه های خود را با ما و دیگران در میان بگذارید .
دیدگاهها
با سلام . تفاوت زیادی نیست فقط دستگاههای الکترود جدا ، دقت و قدرت بیشتر و کاملتری دارند ولی ساختار و کیفیت آب خروجی تقریبا یکی هست . آب شهری در محدوده 100+ تا 400+ هست .
میلی ولت
بله این فیلتر دارای کیفیت بسیار بالایی است و خواص آنرا میتوانم بگویم شگفت انگیز است و واقعا به همین راحتی آب دارای خاصیت آنتی اکسیدانی میشود که تاکنون بسیار مورد تست ما و مشتریان قرار گرفته است . در تصویر نیز ، تست شیت SGS را مشاهده میکنید که گواهی بر همین مساله است .
دکتر امینی هستم با هم حدود نیم ساعتی صحبت کردیم که البته بیشتر من صحبت کردم. مجددا به سبب صداقت و زحماتی را که در این خصوص کشیدید از سوی خودم سپاسگذارم و با توجه به تجربه بیست و هشت ساله خود در این خصوص آمادگی خودم را در خصوص هر گونه همکاری و علی الخصوص تحقیقات زیربنایی و بهبود سیستم اعلام می دارم
درود بر شما و خسته نباشید
سپاسگزارم جناب دکتر و افتخاری هست برای ما .
در دستگاه های تصفیه بزرگ (صنعتی)شاخصorp چه میزان تنظیم می شود(رنج) ودلیل ان چه می باشد؟
با تشکر
هیچ کس ORP آب را تنظیم نمی کند و در واقع در این دستگاه ها ، تحت کنترل ما نیست . سختی و EC را ملاک قرار میدهیم .
در مورد با ORP توضیحات بالا درست است من معرف کلر نیست . در مورد با SMBS اطلاعاتی ندارم .