یکی از مشکلات عمده آب شهری که باعث رسوب گرفتن در دستگاههای لوازم خانگی و خرابی آنها میشود سختی بالای آب و اصطلاحا گچ در آب می باشد . رسوب عبارت است از تجمع مواد معدني که از طريق آب لوله کشي وارد منازل و تأسيسات مي شود . زمانی که آب گرم شود يا مقداري از آن تبخير گردد ، لايه هايي از رسوب در جداره ي لوله ها ، مخازن و شير آلات تشکيل مي شود . شوره سفيد رنگي که در دهانه ي شيرها ، روشويي ها ، ظرفشويي ها و ... تشکيل مي شود ، نشانگر رسوب کربنات کلسيم و منيزيم است .
پلی فسفات چگونه آب را تصفیه میکند؟
حل شدن مقدار كمي پلي فسفات در آب مانع بوجود آمدن كربناتهاي نامحلول و در نتيجه باعث جلوگيري از بوجود آمدن رسوب در سيستم مي گردد . فسفات ها يکی از عوامل مقابله و مهار يون های آهن و سختی آب به شمار می روند. به علاوه اين مواد با تشکيل يک لايه ی نازک خنثی بر روی سطوح فلزی و ايفای نقش پوشانندگی، خوردگی فلزات را مهار می کنند . بنابراین پلی فسفات ها سختی آب را کاهش نمیدهند بلکه مانع از تشکیل رسوبات کلسیم و منیزیم میشوند .
بلورهای ((پُلی فسفات Polyphosphate )) را در محفظه هایی در مسير جريان آب قرار می دهند. با عبور آب از فيلتر، بلورهای پُلی فسفات به تدريج حل شده و وارد آب می شوند . در حقيقت با اين عمل، پلی فسفات ها، يون های کلسيم و منيزيم محلول را احاطه و محاصره می کنند و تمايل آنها را برای ته نشين شدن و تشکيل رسوب کلسيت ( رسوب سخت مثل ته کتری ) و رسوب آراگونیت ( رسوب نرم ) کاهش می دهند .
معایب فیلترهای پلی فسفات
عيب اين روش اين است که فسفات ها غذای مورد علاقه ی باکتری ها هستند بنابراين مشکل ديگری به وجود می آيد و آن، رشد باکتری ها است ( مشکل حاد نیست و در شرایط خاصی ممکن است پیش آید ) . مثلا برای آبی که برای مدت زیادی قرار است راکد بماند و سپس مصرف خوراکی و یا تماس با پوست داشته باشد ، نباید از پلی فسفات ها استفاده گردد . همچنین آبی که از فیلتر پلی فسفات عبور میکند را نباید برای آشامیدن استفاده کرد ( حاوی مقداری فسفات است ) اما برای تماس با پوست مشکلی ندارد . ( بعضی از شرکتهای سازنده ادعا میکنند که برای مصرف خوراکی نیز مشکلی ندارد و فودگرید food grade هستند )
از فیلترهای پلی فسفات نباید برای آب اشامیدنی استفاده کرد ولی برای مصارف دیگر و تماس با پوست هیچ مشکلی ندارند .
فیلترهای پلی فسفات نباید در معرض نور مستقیم خورشید و یا فضای پر نور باشند ، چرا که سبب ایجاد و رشد جلبک میشود .
عمر مفید فیلترهای پلی فسفات چقدر است ؟
با حل شدن بلورهای فسفات در آب ، بعد از مدتی مخزن خالی میشود و بلورهای باقیمانده به شکلی خمیری در می آیند . در این حالت از فروشگاههای تصفیه آب یا پکیج و رادیاتور ، مقدار کمی فسفات خریده و دوباره محفظه فیلتر را پرکنید .
فیلترهای پکیج خانگی 6 ماه تا 1 سال عمر مفید دارند .
فیلترهای لباسشویی و ظرفشویی 1 سال الی 2 سال عمر مفید دارند .
کاربرد فیلترهای پلی فسفات در کجاست ؟
از این فیلترها در وسایل خانگی که با آب در تماس هستند ، جهت جلوگیری از ایجاد رسوب استفاده میشود . در آبگرمکنها و پکیج ها ، ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی . بعد از نصب در آبگرمکنها و پکیجها ، دقت کنید که از آب گرم برای آشامیدن استفاده نکنید .از این فیلترها برای تصفیه آب استخر ، تصفیه آب منبع آب ، تصفیه آب ورودی به ساختمان و ... استفاده نکنید .
تکنولوژی های دیگر ضد رسوب
امروزه از تکنولوژی های بسیاری برای جلوگیری از ایجاد رسوب در دستگاهها استفاده میشود که با استفاده از این تکنولوژی ها برای لوازم خانگی نیز فیلترهای زیادی ساخته شده است . ضد رسوبهای مغناطیسی ، ضدرسوبات الکترومغناطیسی ، فیلترهای رزینی سختی گیر ، کارتریج های پلی فسفات و ... که همگی در بازار یافت میشوند ولی مطابق با تجربیات ما ، قیمت ، دردسرها و هزینه های نگهداری و مهمتر از همه بهره وری و جلوگیری از ایجاد رسوب آنها ، ما فیلترهای پلی فسفات را برای استفاده در لوازم خانگی همچون پکیج و آبگرمکن ها ، ماشین لباسشویی ، ماشین ظرفشویی و هر وسیله ای که امکان رسوبات آب در آن هست پیشنهاد میکنیم . در مورد با اثر مغناطیس و فیلترهای مغناطیسی بیشتر بخوانید >>> اثر مغناطیس بر رسوبگذاری آب
نحوه نصب فیلتر پلی فسفات برای پکیج
برای رهایی از دردسر رسوبات و طول عمر بیشتر پکیج ، میتوانید از یک فیلتر پلی فسفات استفاده نمایید . بهتر است این فیلتر را روی آب ورودی به پکیج نصب کنید تا در پکیج و همچنین رادیاتورها ایجاد رسوب نشود اما دقت کنید که از آب گرم منزل برای آشامیدن و موارد خوراکی دیگر ، استفاده نگردد . همچنین اگر کمی بیشتر هزینه کنید و از ترکیب یک فیلتر الکترومغناطیس با کیفیت و فیلتر پلی فسفات استفاده کنید ، بسیار موثرتر و ایمن تر خواهد بود . بدین ترتیب که فیلتر پلی فسفات را در مسیر آب گردشی در رادیاتورها قرار دهید و فیلتر الکترومغناطیس را که اثر موقت دارد ، در مسیر آب ورودی به پکیج نصب نمایید . همچنین میتوان برای پکیج دیواری ، از یک فیلتر مغناطیسی و مخصوص در مدار آب گرم استفاده کرد >>> فیلتر سیرکولاتور مدار آب گرم
نصب فیلترهای پلی فسفات آسان میباشد و کافی است آنرا در مسیر آب ورودی به وسیله مورد نظر ( پکیج ، لباسشویی و .. ) قرار دهید .
اطلاعات بیشتر در ویکی پدیا انگلیسی Polyphosphate
بخش فروشگاهی
سوالات ، دیدگاهها و تجربیات خود را با ما و دیگران در میان بگذارید .
دیدگاهها
بله و برای لباسشویی بسیار مفید خواهد بود . همچنین برای نتیجه بهتر میتوانید از ترکیب این فیلتر با فیلتر الیافی استفاده نمایید تا ذرات معلق در آب هم گرفته شود .
اما بهتر از ان اینکه بهمراه استفاده از این فیلتر ها یک عدد فیلتر الیافی جامبو در ورودی آب ساختمان بعد از پمپ اب نصب کرد که این کاری است عمری
با سلام
خیر ، فیلتر سرامیکی معمولا دقتی در حدود 1 میکرون دارد و قادر به حذف مواد محلول در آب نیست . برای حذف فسفات از آب از روشهای شیمیایی (همچون روش الکتروکواگولاسیون ) ، روش الکترو شیمیایی ( استفاده از هیدروژل پلیمری و ...) و ... میتوان استفاده نمود . استفاده از ترکیب المینیوم اکسید و لانتینیوم اکسید نیز در حذف آن موثر هستند.
با سلام . معمولا فروشگاههای تصفیه آب مجهز و مراکز سرویس و خدمات پکیج های دیواری دارند . اگر نتونستید تهیه کنید ، تماس بگیرید تا براتون ارسال کنیم
با سلام . خود شرکتهای تولید کننده این مواد رو در 2 گرید تولید میکنند . گرید صنعتی و گرید خوراکی . اگر شما از محصولات گرید خوراکی استفاده کنید مطابق با استانداردها حتی خوردن این مواد نیز مشکلی ایجاد نخواهد کرد . اما چون خوردن مستقیم از رسیک بالایی برخوردار هست و مقدار جذب بالا خواهد بود ما توصیه میکنیم برای خوردن استفاده نشود و حتی خود من به شخصه شستشو با این آب را هم انجام نمیدهم. به نظر من بهتر است فقط برای لباسشویی از این فیلترها استفاده کنید.
با سلام . واقعا کار درستی نیست و فیلتر فسفات را جدا نمایید چون شما از این آب هم برای خوردن و هم غذا درست کردن استفاده میکنید و این درست نیست که در آب فسفات اضافه وجود داشته باشد . همان فیلتر معمولی کافی میباشد .
اگر بعد از نصب فیلتر پلی فسفات از دستگاه تصفیه آب خانگی که پنج مرحله ای ودارای ممبران می باشد استفاده گردد مشکل آب برای شرب برطرف نمی گردد؟
باتشکر.
با سلام . در صورتی که بعد از آن از دستگاه تصفیه آب استفاده کنید ، آب کاملا خالص میشود و کلیه مواد اضافی از آب حذف میگردند . بنابراین در این حالت میتوان با خیال راحت از آن استفاده نمود .
سر راه آب ورودی به پکیج دیواری منزل ما یک فیلتر پلی فسفات قرار داده شده
از کجا متوجه شویم که مواد داخل آن تمام نشده؟؟
طول عمر این فیلتر چه مدت زمان است و بعد از چه مقدار زمان باید شارژ گردد؟؟
آیا این مواد توسط خودمان می توان در فیلتر قرار داده شود؟؟
چگونه؟؟
آیا بجای این مواد نمی توان از نمک ماشین ظرفشویی استفاده نمود؟؟
ممنون
با سلام . معمولا وقتی بلورهای پلی فسفات به شکل خمیری در آیند ، عمر نمکهای فسفات پایان یافته و باید نمک جدید جایگزین گردد که بستگی به میزان مصرف شما دارد و حدودا 6 ماه الی 1 ساله هست . کافی است کمی بلور فسفات خریده و درب محفظه را باز کنید و با مواد قبلی جایگزین کنید . نمک ماشین ظرفشویی برای استفاده شما مناسب نیست .
در منزل مسکونی آیا فیلتر پلی فسفات باید سر راه آب ورودی پکیج دیواری قرار داده شود تا صرفا تاثیر آن بر روی آب در گردش داخل پکیج باشد یا آب گرمی که در شیرهای آب گرم ساختمان استفاده می شود؟؟؟
الان سرویسکار این فیلتر را بگونه ای نصب کرده که مواد آن صرفا در آب در گردش داخل پکیج تاثیر دارد و مثلا اگر ما آب حمام را باز کنیم این آب گرم از داخل فیلتر عبور نمی کند
ولی اگر فشار آب داخل پکیج کاهش یابد برای تامین آب آن و افزایش فشار به 1.5 بار آب از داخل این فیلتر عبور می کند !!
آیا این روش صحیح است؟؟
با این حساب از این فیلتر خیلی کم استفاده می شود چون آب داخل پکیج خیلی کم فشار کم می کند
ممنون
این وسیله به لوله آب پیچ شده است
آیا کارایی دارد؟؟
با سلام . این قطعه یک سختیگیر مغناطیسی است که در صنایع مختلف جهت جلوگیری از ایجاد رسوب بکار برده میشود . البته تحقیقی که ما انجام دادیم ، سختی گیرهای مغناطیسی خانگی ، تاثیر بسیار کمی را نشان دادند و در حذف رسوب ناتوان بودند .
پکیج منزل ما کیج ECO3 280 FI / BAXI می باشد که دارای رسوب گیر الکترو مغناطیسی می باشد
الان فیلتر پلی فسفات فقط برای آب داخل رادیاتورهای مسی مینی چیلر نصب شده
با توجه به وجود رسوب گیر الکترو مغناطیسی در این پکیج به نظر شما آیا نیازی به نصب این فیلتر در ورودی آب به پکیج می باشد؟
یا اینکه رسوب گیر الکترو مغناطیسی از ایجاد رسوب در پکیج جلوگیری می کند؟؟
با سلام . رسوب گیرهای الکترومغناطیس اثر موقت روی آب دارند و برای ورودی پکیج مناسب هستند ولی چون آب درون سیستم رادیاتورها مرتب در حال چرخش هست باید در آن نقطه از فیلتر پلی فسفات استفاده گردد . سیستم شما مناسب هست و دیگر نیازی به نصب فیلتر پلی فسفات در ورودی پکیج نیست .
من یک فیلتر پلی فسفات اطلس رو به مدت دوسال و نیم هست ک سر راه پکیج قرار داده ام. ولی کریستالهای آن ثابت مانده است و تمام نشده است. آیا این فیلتر پلی فسات هست؟ مشکل از کجاست؟
با سلام . اگر درون آن بلورهای شفاف همچون شکلهای بالا وجود دارد ، فیلتر پلی فسفات هست و احتمالا بخاطر مصرف کم شما ، تغییر شکل نداده است . معمولا فسفاتها دیرتر از بین میروند و در بیشتر مواقع شکل بلوری خود را از دست میدهند و خمیری میشوند
اگر فیلتر پلی فسفات را در مسیر آب گردشی در رادیاتورها قرار دهید با توجه به گرم بودن آب در گردش مشکلی ایجاد نمی کنه ؟؟
چون محفظه اینگونه فیلترها پلاستیکی است و با وجود آب گرم در گردش امکان شکستن و خراب شدن آن زیاد است !!
با سلام .به نکته بسیار خوبی اشاره کردید که از قلم افتاده بود . در این حالت ، شما باید از محفظه های مقاوم در برابر آب گرم استفاده نمایید .
من میخوام برای کولر آبی، از رسوبگیر مغناطیسی استفاده کنم و اون رو روی لوله آب کولر نصب کنم آیا این رسوبگیر کارایی دارد یا نه؟
باتوجه به اینکه حضرتعالی فرمودید تاثیر رسوبگیر مغناطیسی چند ثانیه هست اگر این رسوبگیر بر روی لوله آبی که بعد از پمپ آب هست نصب بشه کارایی داره یا نه؟ به این دلیل که در اون ، موقع کار کردن کولر همیشه جریان داره
ببنید اگر این نوع رسوبگیر رو در آنجا نصب کنید فقط مسیر لوله از رسوب در امان خواهد بود ولی وقتی آب روی پوشالها ریخته میشود دیگر اثر مغناطیسی از بین رفته و روی پوشالها رسوب ایجاد میشود . همچنین در محفظه پایینی که آب زیادی وجود دارد ، رسوب ایجاد خواهد شد . بنابراین عملا شما فقط لوله انتقال آب را محافظت کرده اید . قیمت رسوبگیرهای مغناطیسی با کیفیت و موثر ، در حدود 150 هزار تومان به بالا هست (قیمت بی کیفیت ها تا 30 هزار تومان نیز هست ) که با توجه به عملکرد محدودش ، ارزش استفاده در مکان مورد نظر شمارا ندارد .
باتوجه به توضیحات حضرتعالی، بنده از نصب رسوبگیر مغناطیسی برای کولر آبی منصرف شدم حالا میخوام یک بسته سنگ پلی فسفات تهیه کرده و اون داخل یک ظرف پلاستیکی نوشابه بذارم و روی ظرف نوشابه رو سوراخ سوراخ کنم و اون رو داخل تشت اب کولر قرار بدم آیا با این روش مشکل رسوب کولر حل میشه یا نه؟ باسپاس
والا دقیقا این حالت رو من تست نکردم . مشکلی که در این حالت بوجود میاد اینکه تا وقتی آب درون کولر هست ، رسوبها اجازه ته نشینی پیدا نمیکنند اما همه میدانیم در کولر آبی نرخ تبخیر آب بالاست و وقتی آب تبخیر شود رسوبات آن قادر به تبخیر نیستند و باقی خواهند ماند . حالا باید به صورت عملی تست شود و نتیجه دیده شود . ممکن است به همراه آبی که وارد هوا می شود ، رسوبات نیز وارد هواشوند یا ...
من فکر میکنم مشکل شمارا تا حد زیادی رفع کند و رسوبهای باقی مانده بعد از تبخیر ، در بقیه آبها حل شوند و در نهایت رسوبی ایجاد نشود.
اگر شما تست کردید لطفا نتیجه رو اعلام کنید مطمئنا من و سایر دوستان از تجربه شما استفاده خواهیم کرد .
ما توی آشپزخونه نشسته بودیم که یک دفعه سختی گیر ترکید و همه آشپزخونه رو پر آب کرد، میخواستم ببینم به نظر شما علت از چیه؟
ما تولیدکننده کوره های فولادی با لوله فولادی هستم (مار÷یچ) خروجی آب حدود 20 لیتر در دقیقه می باشد دمای آب خرجی 80 درجه وگاهی به بخار 130 درجه می رسد سایز لوله 1/2 و3/4 اینچ می باشد شما چه نویی فیلتر جهت جلو گیری از رسوب را ÷سش نهاد می کنید.
شما یا باید از رزین استفاده کنید و یا از دستگاههای الکترومغناطیس استفاده کنید که هردو خاصیت ضد رسوب دارند و البته باید سیستم شما را متخصصین مورد بررسی دقیق قرار دهند .
چند سوال داشتم
۱. فیلتر پلی فسفات برای ورودی دستگاه تصفیه آب خانگی خوبه نصب کنیم؟
۲. فیلتر پلی فسفات برای ورودی آبگرمکن دیواری که آب گرم منزل رو هم تامین میکنه، خوبه؟
با تشکر
1- برای دستگاه تصفیه آب هیچ نیازی نیست
2- دقیقا یکی از کارهای اصلی پلی فسفات برای نصب بر روی آبگرمکن و پکیج هست فقط دقت کنید که از این آب نیاشامید .
بجای فیلتر پلی فسفات میشه از سختی گیرهای مغناطیسی بر روی آبگرمکن استفاده کرد؟
ممنون میشم درخصوص کارکرد فیلتر پلی فسفات و سختی گیر مغناطیسی توضیح بدین؟
سختی گیر مغناطیسی برای آبگرمکن مناسب نیست ولی برای پکیج مناسب است . زیرا سختیگیر مغناطیسی اثر موقت دارد و فقط برای مدت بسیار کوتاهی اثر گذار است . برای جایی که آب در حال عبور است مناسب میباشئ ولی برای جایی که آب راکد میماند ، جوابگو نیست . بنابراین برای آبگرمکن های دیواری و پکیج ها مناسب است ولی برای آبرمکن های مخزنی بی فایده است . در مورد پلی فسفات در متن بالا توضیحات داده شده که میتونید مطالعه کنید و پلی فسفاتها برای همه انواع وسایل گرم کننده مناسب هستند .
اگر قصد خرید فیلتر مغناطیسی داشتید ، از نوع الکترومغناطیسی تهیه کنید که باید به برق نیز متصل باشند ک قیمتی حدود 300 هزار تومان دارند . فیلتر مغناطیسی ارزان قیمت موجود در بازار هیچ کارایی ندارند
بسیاری از افراد از این فیلترها استفاده میکنند که در سایت ما نیز وجود دارد . این ترکیب فیلترها باعث حذف گل و لای ، شن و ماسه و درکل حذف کلیه ذرات معلق بزرگتر از سایز 5 میکرون را دارند و همچنین فیلترهای کربنی ، طعم و بوی آب را کمی بهبود میدهند و کلر آب را حذف میکنند . در کل استفاده از این فیلترها در ورودی ساختمان مفید است اما این فیلترها بر روی رسوبات آب تاثیری ندارند و بر روی هیچ کدام از املاح محلول در آب موثر نیستند . این فیلترها برای مناطقی که آب بسیار بی کیفیت دارد و حتی آب گل آلود دارند بسیار مفید است .
من قبل از ورودی پکیج یک فیلتر الیافی صنعتی و بعد از آن فیلتر پلی فسفات نصب کردم (به همین ترتیب) با توجه به توضیحات شما که در زمان استفاده از آب گرم ممکن است روی پوست تاثیر بذاره و یا خوردن آب نباید انجام بشه حالا اگه بیام ترتیب فیلترها رو عوض کنم یعنی اول پلی فسفات بعد فیلتر الیافی قرار گیرد تاثیری دارد؟
سپاس
خیر تاثیری ندارد چون فسفات در آب محلول است و فیلتر الیافی در فاز مواد محلول هیچ کاری نمی کند .
من یکسال هست پکیج دیواری بوتان دو مبدله خریداری کردم ، موقع نصب هم هیچ گونه فیلتر و صافی و ... نصب نکردم ، الان بعد از یکسال ، آیا میتوانم فیلتر و صافی نصب کنم ؟، و شما چه موردی را پیشنهاد میکنیم ، با توجه به اینکه از آب گرم هم شاید برای آشامیدن استفاده بشه . بهترین راهکار برای پیگیری و یا به تاخیر انداختن رسوب چی هست ؟
بله,بهتر هست هر چه زودتر فیلتر قرار دهید و به قول معروف ماهی رو هر موقع از آب بگیرید تازه هست
۲ راه وجود دارد
۱-فیلترهای پلی فسفات که ارزان هستند و مفید ولی برای نوشیدن غیر مجاز
۲-رسوب گیرهای الکترومغناطیس که گران هستند ( حدود ۳۰۰ هزار تومان ) و ضرری برای نوشیدن ندارند
برای هر حجمی از آب میتوان استفاده کرد فقط باید متناسب با دبی آب از مقدار مناسبی سنگ فسفات استفاده شود
آیا امکان اینکه آب پس از عبور از فیلتر پلی فسفات زرد رنگ بشه وجود داره؟ برای من پس از رد شدن از فیلتر پلی فسفات و فیلتر کاغذی و فیلتر ذغال این اتفاق افتاد.
ممنون
بله اتفاق می افتند و به مرور زمان کمتر میشود
میزان آب مورد استفاده شما چقدر است؟
من دو سوال دارم.
1- شما گفتید رسوب گیرهای مغناطیسی برای جایی که آب راکد هست مناسب نیست در صورتی که پکیج در حالت تابستانه پمپ آن در حالت خاموش قرار می گیرد و آب تا زمانی که شیر آب مصرفی باز نشود راکت هست؟
2- در مسیر ورودی آب از پمپ خانگی بهتر است از کدام رسوب گیر استفاده شود ؟
بله در حالت تابستانه آب درون رادیاتورها راکد می ماند که ممکن است ایجاد رسوب کند البته مقدار آن بسیار کم است زیرا آب جریان ندارد. همانطور که میدانید اکثر رسوبات در طی سالیان و با عبور مقادیر زیاد آب ایجاد میشوند . شما حداقل مطمئن خواهید بود که وقتی آب جریان دارد ، رسوب ایجاد نخواهد شد . همچنین بعد از اینکه آب به جریان افتاد و خاصیت الکترومغناطیسی به خود گرفت ، تا حدودی رسوبات قبلی را از بین خواهد برد .مسیر رادیاتورها چون یک جریان بسته است ، معمولا رسوبات زیادی ایجاد نمیکنند و اکثر رسوب ایجاد شده ناشی از آب ورودی برای شیرهای آب گرم است. نصب فیلتر پلی فسفات در مسیر رادیاتور ها موثر است
در مسیر آب ورودی به کل ساختمان یک مقاله نوشته شده است که در آن کلیه روشها و مزایا و معایب هرکدام نوشته شده است . بهتر است آنرا مطالعه کنید
با این توضیحاتی که فرمودید، دلیل اصلی اینکه آب را نمی توان خورد وجود فسفات؟
یا میشود بعد خروجی آب گرم، از فیلتر آب خانگی استفاده کرد تا آب قابلیت نوشیدن پیدا کند؟
راهکاری برای از بین بردن فسفات موجود در آب بعد از استفاده از فیلتر پلی فسفات وجود دارد؟
آیا پلی فسفات گرید خوراکی صحت دارد؟
شرکتهای تولید کننده ادعا میکنند که فیلترهای آنها گرید خوراکی است اما ما توصیه نمی کنیم . فسفات افزوده شده به آب ؛ قابل حذف نیست مگر با روشهای پیچیده و هزینه بردار که برای خانواده معقول به صرفه نیست . پیشنهاد ما استفاده از این فیلترها است اما سعی کنید از این آب استفاده نشود .
اگر سنگهایی شفاف وجود دارد ( شکل آنها گرد و یا به صورت شکسته است ) به احتمال خیلی زیاد همین پلی فسفات ها هستند . مورد دیگری نداریم . برخی از انواع فسفات ها نرم نمی شود و تغییر شکل نمیدهند ولی بهتر است بعد از 1 سال تعویض شوند تا خصوصات ویژه خود را داشته باشند .
فروشگاهای تصفیه آب معمولا موجود دارند .
یک فیلتر پلی فسفات و یک فیلتر الیافی در ورودی آبگرمکن نصب کنید .
من پارسال خودم از این کریستالهای پلی فسفات خریدم . ریخم داخل کاتریج فیلتر پکیج اما حالا بعد از یکسال کوچکترین ذره ایی زش کم نشده ایا امکان داره اون چیزی که فروشنده به من داده به عنوان پلی فسفات ، چیزه دیگه ایی هست مثلن سنگ معمولی که شبیه کریستال های پلی فسفاته
میزان انحلال آنها در آب بسیار کم است و شما تغییر سایز آنها را مشاهده نمی کنید . اما بعد از ۱ سال یا ۲ سال ، ممکن است خمیری شوند و فرم خود را کمی از دست دهند .
راهکار موثر و ارزان قیمتی که صرفه اقتصادی داشته باشد وجود ندارد . همه راهکارها یا بی تاثیر هستند ، یا گران قیمت ، یا پر دردسر
دوپایه در پایین ( کف هوزینگ ) و واشر در بالا باشد
من میخواستم پکیج بگیرم درم آب محله ما بسیار رسوب سنگ ریزه دازه لطفا راهنمایی کنید
حتما از ترکیب فیلتر الیافی ، فیلتر مغناطیسی و فیلتر پلی فسفات برای طول عمر بیشتر پکیج استفاده کنید .
قاعدتاً شرکت سازنده ، روی پکیج کنار محل اتصال شیلنگ ها با نوشته یا علامتی مشخص میکند . نصاب هم معمولا روی مسیر این لوله ، شیر نصب میکند . همچنین اگر به آن دست بزنید ، گرم نخواهد بود .
لطفا بفرمایید که
۱- اگر از فیلتر پلی فسفات در ورودی آب ساختمان ( کلکتور)
استفاده شود و همزمان برای آب شرب از دستگاه تصفیه ۶ فیلتره استفاده
شود آیا اثرات مضر آن از بین میرود؟
۲- آیا میتوان از رسوبگیر الکترو مغناطیسی در در کلکتور ساختمان
استفاده کرد ، آیا تاثیر مثبتی دارد یا خیر ؟ ممنون
۱-بله آب کاملا قابل استفاده خواهد بود
۲-رسوبگیر الکترومغناطیس اثر و.قت در حد چند ثانیه بر آب دارد و سپس آب به حالت قبل بازخواهد گشت . بنابراین برای ورودی منزل قابل استفاده نخواهد بود . برای مکانهایی که آب در آنها عبوری هست ، این نوع رسوبگیرها مفید هستند .
به عبارت دیگه ایا رسوبگیر تنها بر روی مدار آب گرم درون پکیج تاثیر داره یا بر روی آب سرد هم تاثیر داره.
ممنون
بله ، فیلتر فقط بر روی خط آب گرم قرار دارد و در مدار لوله آب سرد قرار ندارد .
ممنون
خیر ، فقط روی آب گرم تاثیر دارد و هیچ ربطی به آب سرد ندارد . آب گرم هم نباید آشامیده شود وگرنه برای مصارف دیگر هیچ مشکلی ندارد .
ببخشید پلی فسفاتی که داخل آب حل میشه برای گیاهان ضرر داره؟
یعنی میشه با این آب گیاهان رو آبیاری کرد یا روی گیاه اسپری کرد؟؟
اگر مقدار آن کم باشد همچون مقداری که این فیلترها به آب اضافه میکنند ، هیچ مشکلی ندارد اما مقدار بسیار زیاد آن برای خاک گیاه مناسب نیست .
هوزینگ های قوی و مقاوم مثل maxpro نصب کنید . در سایت موجود است . اگر هوزینگ نمیخواهید ، میتوانید از فیلترهای الکترو مغناطیسی نیز استفاده کنید که مفید هستند
فقط کافی است شیر آب ورودی را ببندید و سپس فیلتر را باز کنید .
آیا کاربرد داره؟
منظورتون اگر الکترومغناطیس است که چند بار توضیح داده ایم . در کل برای پکیج ، مناسب نیستند .
والا فقط میدانیم که یکی از روشهای تصفیه خاص است و برای مصارف صنعتی و در شرایط بسیار خاصی استفاده میشود . یک امواج رادیویی با طول موج و فرکانس خاص که بستگی به محلول دارد ، سبب ارتعاش شدید مولکولها میشود و از شکل گرفتن رسوب جلوگیری میکند . البته این روش موضعی و موقت است به همین دلیل کاربرد گسترده ندارد . مثلا برای محلول عبوری درون یک لوله ، استفاده میشود . به صورت کاربردی ، ما تاکنون استفاده ای نداشته ایم
من روی پکیج از من روی پکیج خونم یک فیلتر پلی فسفات ایتالیایی نصب و از روز اول روش نصب و تا حالا بلورهای داخلش رو عوض نکردیم و حدود ده سال از عمرش میگدره ولی همچنان سفت و شیشه ای هستند لازم هست عوضشون کنم.
ممنون از جوابتون
بله حتما تعویض کنید .
خیر ، بی تاثیر هست یا تاثیر بسیار بسیار کمی دارد .
کیفیت جنس سنگهای کریستال فسفات مناسب نبوده است و همچنین به طور کلی سالیانه باید سنگهای فسفات تعویض شوند .
برای هواگیری استفاده میشود . پیچ را باز کنید و کمی که آب از آن خارج شد ، آن را سفت کنید .
اگر قصد خرید ضدرسوب الکترومغناطیس دارید؛ حتما از نمونه های مرغوب و برقی استفاده کنید که قیمتهای بالای ۳۰۰ هزار تومان دارند . در غیر اینصورت ، پلی فسفات ها بهتر هستند . اگر با یکدیگر و به صورت مکمل استفاده شود ، تاثیر بسیار بالاتری دارند . ضد رسوب های مغناطیسی دارای عمر مفید هستند و به مرور زمان از قدرتشان کاسته میشود . در بعضی از نمونه ها نیز ، هم دو با یکدیگر ادغام شده که کیفیت بالایی خواهند داشت و یک نمونه نیز در سایت موجود است .
همواره اعلام میشود که اثر مغناطیس بر آب ، مطلوب بوده و سبب همسو و هم جهت شدن قطب های آب میشود که تاثیرات مثبتی بر آب دارد و مهمترین اثر آن این است که انحلال پذیری آب را افزایش می دهد . به عنوان مثال اگر دیده باشید در برخی دستگاه های مرتبط با آب (مثل پکیج و شوفاژ منازل) ، از فیلترهای مفناطیسی استفاده میشود که آب با عبور از میدان مغناطیس ، رسوب گذاری بسیار کمتری خواهد داشت و حتی اگر میدان مغناطیسی بسیار قوی و در مکان درست استفاده شود رسوبات قبلی را نیز در خود حل خواهد کرد و از بین خواهد برد . در فیلترهای مینرال نیز ، از آهنربا استفاده میشود تا قطب های آب هم جهت شوند و کیفیت آب بالاتر رود و همچنین با این روش ، مواد مینرال فیلتر ، بهتر در آب حل شوند و اثر مینرالی فیلتر افزایش یابد . البته تاثیر این کار ، به نظر من بسیار کم خواهد بود و قابل چشم پوشی است .
باید هرساله فیلتر را تعویض کنید . بعد از مدتی کریستالها فاسد میشوند و بوی نامطلوب دارند .
بله معمولا در ورودی آب گرم پکیج نصب میشوند . باید لوله کش بررسی کند .
فیلتر بر روی آب سرد ورودی نصب میشود . اگر مقدار جرم زیاد است از فیلترهای دوگانه پلی فسفات و مغناطیسی استفاده کنید که در سایت وجود دارد . همچنین سیستم های الکترومغناطیس نیز ، بسیار عالی هستند .
به شرط استفاده نکردن برای موارد خوراکی ، استفاده از این سیستم مجاز است و تاثیر مثبتی در کاهش رسوبات دارد .
فیلترهای پلی فسفات برای برج های خنک کننده صنعتی کاربرد دارند؟
سختی آب ورودی 700 پی پی ام و مقدار مصرف روزانه 250 لیتر
تاثیر مثبتی دارد اما به طور کامل جوابگو نیست . بهتر است از سیستم رزین یا RO استفاده کنید .
نمونه آب را به آزمایشگاه تخصصی آب ببرید تا آزمایش و آنالیز شود .
روى فيلتر پلى فسفات محدوده دماى بين ٢٠ تا ٥٠ درجه سانتيگراد ذكر شده و اگه بخواهيم براى ورودى آب گرم به لباسشويي استفاده كنيم ممكنه بيشتر از ٥٠ درجه آب گرم باشه
آيا اين مورد باعث ايجاد مشكل نميشه؟
بله فیلتر خراب خواهد شد و شاید شکسته شود .
با نمایندگی مربوطه تماس بگیرید .
بله میتوانید استفاده کنید
اما هر دو هفته ، یکبار آب آنرا کاملا تخلیه کنید و تاثیرش 100 درصدی نیست .